3B

Den här veckan har vi arbetat med berättande texter, både hur de är uppbyggda och genom att skriva egna sagor/berättelser. De har arbetat i mindre grupper och hjälpt varandra att få igång fantasin för att skriva detektivhistorier. Vi har också varit till biblioteket och lånat böcker som vi ska läsa för förskoleklassens barn nästa vecka.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med klockan, att räkna ut tidsskillnad och med digital tid. Träna gärna på klockan med era barn hemma, genom att fråga dem eller genom att de gör övningar på t.ex. www.bingel.se , www.skolplus.se eller www.elevspel.se.

Vecka 7 och 9 är ”Noll tolerans-veckor” mot fula/grova ord

Vi har märkt att många elever, i hela skolan, använder fula/grova ord mot varandra, vilket vi har noll tolerans för. Därför har vi vidtagit åtgärder som vi hoppas kommer att hjälpa i samarbetet med er föräldrar. Vi bifogar ett separat brev om det som rektor/ledningen har skrivit.

Vi håller på och gör en undersökning angående elevernas läsintresse och läsvanor. Barnen har börjat fylla i en enkät om det i skolan och vi vill att de fortsätter att fylla i den hemma. Jag hoppas att ni föräldrar kan hjälpa era barn med det. Är det några frågor ni inte förstår eller inte kan svara på är det bara att hoppa över dem. Vi behöver få tillbaka enkäten igen senast torsdag 15 februari.

Läsläxa till 12/2 är kapitel 18 i Nyckeln till skatten.

Vecka 7:

måndag Simning (badkläder + handduk). Ta med läsläxan. Ny matteläxa.

tisdag Enligt schema

onsdag Enligt schema

torsdag Idrott (idrottskläder + handduk med)

fredag Enligt schema

Sportlov 19-23 februari (fritids är öppet som vanligt).

Trevlig helg!

Marika och övrig personal