4AB

Hej!

Ännu en snöig vintervecka har passerat. Vi får hoppas att snön ligger kvar ett tag till så att det finns möjlighet att åka pulka på lovet som närmar sig! Den här veckan har vi som ni vet varit i pulkabacken mer än en gång då eleverna även åkt på idrotten. Anna har varit sjuk i veckan så jag(Sara) har verkligen fått möjlighet att lära känna eleverna bättre och dem mig.

Arbetet har rullat på som vanligt. I SO och NO arbetar vi med skogen utifrån de olika ämnena. I matematik har vi precis haft prov och kommer att lämna den gamla boken och börja med en ny. Första kapitlet handlar om taluppfattning och positionssystemet. I svenska börjar vi nu med en ny texttyp, beskrivande text. Vi pratar om vilka typiska drag det finns i en beskrivande text och hur den är strukturerad. I engelska har vi backat lite då vi upptäckt att många elever har svårt med den grundläggande grammatiken. I veckan har vi tittat på obestämd artikel, när det ska vara a eller an framför ett substantiv.

Som vi skrev förra veckan kommer vi under två veckor, vecka 7 och 9, att arbeta extra hårt med språket mellan eleverna. Se separat utskick om det.

Vecka 8 är det sportlov och eleverna är lediga.

Klassernas senaste veckobrev hittar ni även på hemsidan, under fliken Verksamheter & avdelningar.

sara.lindstedt@skola.uppsala.se

anna.persson2@skola.uppsala.se