3B

Spännande saker har hänt den här veckan!

På torsdagen hälsade Shirin, som kommer att bli deras nya lärare i fyran, på. Hon gav eleverna i uppgift att skriva och berätta om sig själva, så att hon får veta lite mer om dem.

Nästa vecka ska de få göra den uppgiften.

Den här veckan har vi fortsatt med instruerande texter på svenskan. Texterna har handlat om hur man ska göra om det börjar åska och blixtra när man badar eller gör andra aktiviteter utomhus. Kan vara bra att känna till om ovädret slår till under sommarlovet! De har också tränat på nians gångertabell, arbetat med tj-ljudet och avslutat arbetet med Bronsåldern.

Nu har vi rättat alla nationella prov! På torsdag, 7 juni, är barn och föräldrar välkomna att komma och titta på dem mellan kl.15:00-16:30 i klassrummet.

När eleverna går i fyran kan de börja på Fritidsklubben (ligger på Bandstolsvägen 1). Information och anmälningsblankett skickades hem med barnen i onsdags. Nästa vecka har de en ”prova på-vecka” som är gratis. Då kan barnen gå dit efter skolan (alla dagar utom onsdag) för att prova på vilka aktiviteter som finns. Går man på Fritidsklubben i fyran har man möjlighet att vara på Alnäs sex veckor nästa sommar!

De har fått den sista skrivläxan. Lämnas in måndag 4 juni.

Torsdag och fredag nästa vecka kommer vi att städa i klassrummet. Då är det bra att ha en väska med sig för att ta hem saker i.

Tisdagen den 12 juni är det avslutning. Vi samlas kl.8:15 utanför klassrummet och går tillsammans till kyrkan. Efter kyrkan går vi till klassrummet och har avslutning där.

Vi är klara kl:10:00 ca. Välkomna!

Nästa vecka

måndag: Lämna in skrivläxan

tisdag: Bibliotek

onsdag Nationaldagen (skola och fritids stängt)