5A

Veckobrev v.50

Nu närmar sig skolavslutningen, här kommer lite information om den sista veckan. Måndag och tisdag är vanliga skoldagar, vi kommer att arbeta med att slutföra saker och att städa upp i klassrum och kapprum. På onsdag går vi hem till Anna för pyssel och julmys. Vi äter, tittar på film och har trevligt tillsammans. Eleverna slutar ca 13.30.

Torsdagen den 20:e december är det julavslutning. Eleverna börjar som vanligt klockan 8.15 i klassrummet. Vi går sedan tillsammans till Gottsundakyrkan. Avslutningen i kyrkan börjar klockan 8.30 och då är det viktigt att alla är på plats i kyrkan. De föräldrar som vill närvara går direkt till kyrkan. Efter avslutningen återsamlas vi i klassrummet där vi önskar varandra god jul och gott nytt år. Avslutningsdagen slutar cirka klockan 10.00.

Den senaste tiden har vi fortsatt med arbetet om medeltiden i SO. Eleverna skriver faktatexter och ett personporträtt om en medeltidsperson. I matematik har vi arbetat med bråk. Det sista avsnittet av kapitlet har vi inte riktigt hunnit med så det får inleda nästa termin. Eleverna kommer trots det att ha prov i bråk på tisdag. Vi kommer att stryka eller bortse från de uppgifter vi inte hunnit arbeta med. Vi återupptar arbetet med bråk i januari. I NO har vi under hela terminen arbetat med kroppen. Just nu är det avsnittet om mag- och tarmsystemet som vi tittar närmare på. Kroppstemat är väldigt intressant och lockar till många nyfikna frågor från eleverna.

Efter ett lagom långt och härligt jullov börjar skolan igen tisdagen den 8 januari.

Vi önskar alla elever och föräldrar en god jul och ett gott nytt år!

Veckans kom ihåg:
Måndag: