Årskurs 1

Denna vecka var kort, vilket även nästa kommer bli. Nästa vecka är eleverna lediga torsdag och fredag från skolan men fritids är öppet på fredagen.

Nu är vi klara med bedömning stöden i båda klasserna så vi kan på riktigt dra igång med utvecklingssamtalen. Idag fick alla elever i 1B med sig en lapp om tider till utvecklingssamtal fyll i den och lämna tillbaka till skolan så ni får en tid så snabbt som möjligt.

I matte och svenska jobbar vi klart så mycket vi kan. Vi tränar även på att skriva bokstäverna extra fint nu när vi kan dem. I matten har vi börjat med klockan.

Nu har vi läst ut vår läsläxebok ”Den magiska kulan”. Men vi uppmuntrarar alla elever att läsa mycket, minst 15 minuter per dag. Vi hoppas att ni föräldrar uppmuntrar barnen att också göra det. Vad de läser är inte det viktiga utan att de läser.

Nästa tisdag kommer vi ägna hela dagen åt odling, vi kommer jobba i grupper som jobbar på olika stationer. Detta kommer vi göra tre tisdagar.

I matten kommer vi även lära oss hur man mäter med linjal.

Vi har börjat kolla på Pippi Långstrump för att skildra då och nu så barnen får se skillnaden på hur det var att lev då och nu.

Vi kommer även försöka vara ute när vädret tillåter för att göra sammarbetsövningar som stärker grupperna. Det är viktigt att skapa trygghet i gruppen för att stärka trygghet i klassrummet och i förlängningen stärka lärandet.

Trevlig helg! Njut av vårsolen!

Med vänliga hälsningar Fadja, Christoffer och Maria

Har ni några frågor och funderingar hör av er.

Sjukanmälan

Sjukdom eller frånvaro ska anmälas till skola24 på telenr: 0515 77 76 01