FA

Hej!

Vecka 11 jobbade vi med Projektet Pelle Svanslös och vår stad. Vi har tagit kort och dokumenterat under projektets gång och nu finns allt att skåda på väggen i klassrummet. Kom gärna in och titta, barnen har varit så duktiga och gjort många fina arbeten. Vi har också målat tillsammans där vi använde andra verktyg än penslar, det var spännande. På fredagen sa vi hej då till Kajsa som skulle åter till sin skola för att göra klart sin lärarutbildning. Hon kommer att komma på besök tre dagar under v. 13. Barnen saknar henne redan.

Under v12. såg vi en påskteater och firade Newroz genom att dansa och hoppa över ”eld”.

Vi har jobbat med V och W där vi gjorde Våfflor (waffles på engelska) av tyg, färg och vadd. Dem såg så goda ut att vi avslutade veckan med att grädda riktiga våfflor. Gott tyckte barnen.

Förskoleklasserna tillsammans med åk 1 fick en utmaning i tisdags. Utmaningen innebär att vi ska försöka ta oss från Riksgränsen i norr till Treklangens skola genom att samla varv som vi går eller springer runt en bana på 200 m på skolgården. Klarar vi det före sommarlovet? ja då ska vi ha en fest. FA hann med 68 varv under veckan. Oj vad vi kommer springa och gå för fest vill vi ha.

Denna vecka är kort då det från fredag är påsklov. Men innan dess ska vi jobba med bokstaven K som i kyckling. På onsdag 28/3 har vi friluftsdag tillsammans med åk1 och åk2. Då ska vi alla åka till Allaktivitetshuset där vi kommer att få prova på skateboard, klättra och parkour. Vi kommer att ta bussen ca.9.00 och vara åter till skolan ca.13.15. Vi vill att alla barn ska ha gymnastikskor med sig, en matlåda och en vattenflaska. Barnen kommer att få fylla sin matlåda med pastasallad på skolan innan vi åker.

Hoppas ni alla får en bra vecka! / Mikaela och Lena

Uppdaterad: